Program

Sobota, 22.04.2017
10.00 – otwarcie hali dla zwiedzających
12.20-12.50 – Zespół Bądlowianki (Koło Gospodyń Wiejskich Bądle)
14.00-14.30 – Zespół Bądlowianki (Koło Gospodyń Wiejskich Bądle)
17.00 – zakończenie pierwszego dnia kiermaszy
 
Smoker (stanowisko przed halą), Leszek Kosarzecki: warsztaty wędzenia i peklowania z degustacją
11.00 - zajęcia na zewnątrz - praktyka dot. stabilizacji temperatury, wstępna faza wędzenia - osuszanie produktów.
11.30-12.00 - zajęcia w hali (na scenie) - teoria 
12.30 - zajęcia praktyczne na zewnątrz - ocena wędzenia, degustacja.
 
10.00-17.00 – na stoisku garncarza wykonywanie naczyń z gliny
 
Niedziela, 23.04.2017
10.00 – otwarcie hali dla zwiedzających
10.50-11.20 – Zespół Szczęściary (Purda)
11.30-11.50 - warsztaty serowarskie z Krzysztofem Jaworskim na scenie (na stoisku będzie można też zakupić ser)
12.15-12.45 – konkurs kulinarny na najlepszy pasztet dla Kół Gospodyń Wiejskich
13.00-14.00 – Zespół Eurobabki (MDK Morąg)
14.00-14.20 - warsztaty serowarskie z Krzysztofem Jaworskim na scenie (na stoisku będzie można też zakupić ser)
14.30-15.00 – Zespół Szczęściary (Purda)
17.00 – zakończenie kiermaszy
 
10.00-17.00 – na stoisku garncarza wykonywanie naczyń z gliny